ALV

Talvityövaatteet - laadukkaat talvityötakit ja talvityöhousut


_MG_6406 copyHyvät talvityövaatteet, kuten talvityöhousut tai talvityötakki, syntyvät yhdistämällä kaksi eri elementtiä: 1) materiaalien tekninen toimivuus sekä 2) vaatteen hyvä istuvuus, huomioiden kuitenkin tapauskohtaisesti vaadittavat työvaatestandardit.

Tekninen toimivuus talvityövaatteessa tarkoittaa lyhyesti sanottuna sitä, että materiaalilla on hyvä lämmöneristävyys, se ei päästä tuulta läpi, se ei ime kosteutta ja se hengittää. Vaikka materiaaleilta vaaditaan paljon, niin vaate ei saa missään nimessä rajoittaa työnteon mukavuutta esimerkiksi jäykkyydellään. Mikäli talviasu halutaan sertifioida, on kylmänsuojaan olemassa standardikin (EN 342).

Kuvittele miten tuskallista työnteko olisi, jos talvityövaatteet imisivät itseensä kosteutta, eivätkä päästäisi kosteutta ihon ja vaatteen välistä pois. Siihen päälle napakka pakkanen, pieni viima sekä jäykät ja hiertävät vaatteet, niin millaisethan olisivat työtehot tuollaiset märät ja painavat vaatteet päällä? Eivät kovinkaan kummoiset…

Siitä syystä talvityövaatteen toimivuudella on valtava merkitys työnteon tehokkuuteen. Jos ostat huonolaatuisen talvityötakin tai talvityöhousut, niin ne tulevat heti ostohetken jälkeen kalliimmiksi kuin laadukkaat talvityövaatteet, koska kehnot vaatteet vaikuttavat lähes poikkeuksetta negatiivisesti työtehokkuuteen ja työviihtyvyyteen.

Kukapa haluaisi tehdä töitä märät ja kylmät vaatteet päällä, kun töitä voi tehdä kuivat, lämpimät ja hengittävät vaatteet päällä.

Talvityövaatteiden istuvuus

Talvityötakit ja talvityöhousut istuvat päällä hieman eri tavalla kuin esimerkiksi normaalit työhousut tai -takit. Talvityötakkien selän lieri on suunniteltu laskeutumaan alemmas, jolloin tuuli ei pääse selkämyksiin. Tätä tehostaa entisestään se, että osassa talvityöhousuissa on korotettu selkäpalsta, jonka ansiosta selkä ei pääse paljastumaan esimerkiksi kyykistyessä.

Kaikissa talvitakeissa on myös irrotettava huppu, jonka kiinnitys toimii joko vetoketju- tai nappimekanismilla. Osaan malleista huppu ostetaan tuotteeseen erikseen ja osassa se on tuotteessa valmiina. Talvityöhousut (sekä avosuojat ja umpisuojat) voidaan puolestaan varustella lasketteluhousuista tutuilla lumilukoilla. Näin lumi ei mene työkenkään, vaikka kahlaisit umpihangessa.

Loppupeleissä työvaatteiden istuvuus ja materiaalivalinnat eivät ole mitään ydinfysiikkaa. Talvityövaatteiden tulee yksinkertaisesti olla mukavia päällä, koska ne päällä ollaan tosi iso osa työajasta.

4C0A0457Talvityövaatteet Leijona Groupilta

Talvityövaatteiden valikoimamme koostuu kolmesta eri mallistosta:

1)
Perusmallisto
2) Huomiovaatemallisto
3) Palosuojattu mallisto


Perusmallistoomme
kuuluvat mm. Flex Winter- ja Flex Denim-talvityövaatteet. Perusmalliston talvityötakit ja talvityöhousut sopivat hyvin mm. kiinteistöhuollon töihin tai muihin sellaisiin töihin, joissa palosuojaus tai näkyvyys eivät ole välttämättömiä työturvallisuuden kannalta.


                  Talvitakki FleX Leijona       Talvihousut FleX Leijona       Talvitakki FleX Leijona sininen       Talvitakki FleX Denim Leijona        Talviavosuoja FleX Leijona   

 

  Tutustu perustyövaatemalliston talvimalleihin
Huomiovaatemallistostamme
löydät 1-, 2- ja 3-heijasteluokan työvaatteita talvikäyttöön, jotka täyttävät EN ISO 20471 -standardin.


                                       Talvitakki HiVis 3.0      Talvihousut Hivis 3.0      Naisten talvitakki HiVis 3.0      Naisten talvihousut HiVis 3.0

 

 

 

Tutustu kaikkiin näkyviin talvimalleihin
Palosuojattuja talvivaatteita tulee käyttää luonnollisesti esimerkiksi tulitöitä, hitsausta tai polttoleikkausta tehdessä. Kaikki palosuojatun talvimalliston tuotteet ovat myös näkyviä (EN 20471), joten ne ovat loistovalinta rakennustyömaalle.

 

 

Talvitakki_Multitech-1    Talvihousut_Multitech   Talvimaihari Multitech     Talvihousut_Multinorm      Talvihaalari_Multitech

 

Tutustu kaikkiin palosuojattuihin talvimalleihin

Kerrospukeutuminen on kätevä lämmönsäätelytapa

DSC_0483

 

Nykypäivänä, kun talvet ovat selvästi leudompia kuin ennen, on siirrytty käyttämään paljon pelkkiä yläosia eli talvityötakkeja. Talvityöhousuilla on edelleen paikkansa kylmimpinä päivinä sekä sellaisissa työolosuhteissa, joissa päivän aikana ei pääse lämmittelemään sisälle.

Leudot talvet ovat johtaneet myös siihen, että kerrospukeutumista on alettu suosimaan entistä enemmän. Sitä mekin suosittelemme kaikille asiakkaillemme, koska kerrospukeutumisella mahdollistetaan kaikista paras lämmönsäätely.

Kerrospukeutumiseen valikoimastamme löytyy erilaisia väli- ja alusasuja sekä laadukkaita fleecejä. Osa väliasuista on palosuojattuja, mikä on pakollista sellaisissa ympäristöissä, joissa palosuojatut työvaatteet kuuluvat määräyksiin.

Yllättävän harva itseasiassa tietää sitä, että jos työtehtävä vaati palosuojatun työvaatteen, niin palosuojaus koskee myös väliasuja, eikä pelkästään takkia ja housuja.

Valikoimamme kattaa talvityötakit, talvityöhousut sekä monet muut talvityövaatteet – tutustu nyt

Jos haluat, että työtehokkuus ei kärsi talven vaihtelevista keleistä, niin a) panosta kerrospukeutumiseen ja b) panosta laadukkaisiin talvityövaatteisiin. Laadukkaat talvityövaatteet maksavat itsensä takaisin heti ensimmäisten napakampien pakkasten jälkeen. Saman ne tekevät seuraavan päivän räntäkuuron aikana. Suomen sää on välillä hyvin ihmeellinen. Siksi siihen tulee varustautua asiaankuuluvilla varusteilla.

Tutustu valikoimaamme:

1. Perusmallisto
2. Huomiovaatemallisto
3. Palosuojattu mallisto

Tutustu talvityövaatteisiimme

Onko sinulla haasteita työvaatteiden valinnassa? Klikkaa alta ja lataa ilmainen pikaoppaamme ja osaat ottaa huomioon oikeat asiat työvaatteita hankittaessa, näin säästät sekä aikaa että rahaa!

Lataa ilmainen pikaopas avuksesi työvaatteen valintaan